Moto Siguranță la Cluj

Moto Siguranță la Cluj

Ne bucurăm întodeauna să găsim oameni care fac ceva. Ceva constructiv, ceva care aduce un plus în domeniul siguranței, al priceperii și al șanselor pe care noi înșine ni le acordăm în trafic. Ca motocicliști știm prea bine că nu vom fi auziți, văzuți și feriți de alți participanți la trafic, așa că deocamdată noi suntem cei ce trebuie să facem ceva: să mergem mai încet, să fim cât mai bine pregătiți, să repectăm regulile.

Dacă viteza și respectarea legilor (măcar în principiu) sunt la îndemâna și alegerea noastră (și cred că dacă ești aici, ne împărtășești viziunea), partea cu pregătirea practică, în afară de experiența unui număr cât mai mare de kilometri la activ, nu ne iese întodeauna în afara unui cadru organizat. Da, sunt mulți cei care predică „du-te într-o parcare și exesează”.

Și la fel de bine sunt mulți și cei care au nevoie de instructaj.

Cu bucurie vă îndrept atenția către evenimentul Moto Siguranța Stăpânește-ți motocicleta: se referă la capacitățile fiecărui motociclist de a gestiona și anticipa situațiile periculoase din trafic și a reacționa în concordanță, cu scopul final de a minimiza riscurile.

 

Se întâmplă la Cluj, că știu deja că dacă ești din București sau împrejurimi vei fi aici.

Când? În data de 27 și 28 Aprilie 2013.

Unde? Iulius Mall – parcarea Auchan (ei, tot un fel de ”exersează în parcare”, dar de data aceasta mult mai bine organizat)

Înscrierea aici, folosind acest link.

Participarea este GRATUITĂ.

Cum se va desfășura practic:
Vor fi doi invitați care vor vorbi despre bunele maniere în trafic și diferența între circuit și stradă (proiectul Pe Drumul cel Bun  și Victor  Mihăilescu de la 33team).

Totodată, vor câteva informații oferite de  Organizația Studenților Mediciniști Cluj-Napoca despre primul ajutor.

În partea a doua de prezentări vor fi chestiuni legate de siguranța moto. Împreuna cu Școala Auto-Start oragnizatorii pregătesc o parte de teorie despre cele mai frecvente accidente, cum se pot evita, aspecte teoretice în dinamica frânării, countersteering, dozarea forței de frânare, accelerare și alte aspecte care minimizează riscul de accident. Se va pune accent atât pe factori
externi cât și pe greșelile cele mai frecvente, iar scopul principal este de a educa participanții să aprecieze correct riscurile și să actioneze conform cu acestea.

Apoi va urma partea de practică. Fiecare participant vine cu motocicleta proprie si vor fi pregatite o serie de exerciții de poligon cu ajutorul cărora vor înțelege cum reacționează motocicleta lor în diferite situații: frânare, evitare prin countersteering, franare+evitare, frânarea în curbă. Scopul: micșorarea distanței de frânare, învățarea evitării unui obstacol în cel mai sigur mod și cunoașterea dinamicii motocicletei în curbe. Încă  o parte importantă va fi privirea și direcționarea privirii.

Materialele folosite pentru inspirație au fost: Motorcycle Safety Foundation, ADAC, Keith Code – A twist of the wrist, Berndt Spiegel – Motorradtraining și multe altele.

Le dorim mult success organizatorilor, și ne așteptăm ca acest eveniment să se continue într-o bună tradiție și să dea tonul cât mai multor evenimente și initiative de acest gen prin toată țara pe unde există motocicliști.

Evenimentul este organizat de către Transylvania Quest, îi găsiți pe Facebook la Transylvania Quest și pe site www.transylvaniaquest.ro – momentan în construcție.

Dacă ți-a plăcut, încearcă și:

De ce?
Seawolves Bike Fest
Să prind sau nu verdele?

No comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Idei de weekend: 26-28 aprilie 2013 | impresii din lumea mare - [...] Moto Siguranță la Cluj – motocicliștii își pot testa capacitățile de a gestiona și anticipa situațiile periculoase din trafic și…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *