Răzvan Radu, 20 de ani de motociclism

Răzvan Radu, 20 de ani de motociclism

Din momentul în care m-am apucat de motociclism îmi aduc aminte de fiecare zi, de fiecare clipă. Mi-am găsit calea, aşa cred.

L-am cunoscut mai întâi ca “Trăncănici”. Am aflat la momentul respectiv de ce i se spunea aşa, între timp am uitat. Dar nu am uitat cursul pe care l-am făcut de două ori la Amckart, un curs de siguranţă şi abilităţi, creat şi ţinut de Victor Nemeş şi Răzvan Radu (aşa zisul Trăncănici de mai sus), poate că cea mai importantă iniţiativă de acest gen din România. Aş fi vrut să aflu de acest curs înainte de a avea accident, un accident cauzat de propria mea ignoranţă, în prima mea zi pe motocicletă. De aceea recomand acest curs de fiecare dată, oricărui prieten, pentru că ştiu că ajută mult, pentru că şcoala moto nu era pe atunci dar nu cred că este nici astăzi suficientă. Pentru că anumite abilităţi se exersează cel mai bine în condiţii ferite de trafic, începând de la mersul cu o singură mână pe ghidon până la înclinarea în curbe şi frânarea în situaţii de urgenţă. Am făcut cursul de două ori şi zău că l-aş face la începutul fiecărui an. După două serii de curs Răzvan mi-a spus că pot reveni oricând, fără bani. M-a impresionat gestul său dar nu am vrut să abuzez de asta, aşa că a trecut ceva vreme până să ne revedem. Iar când ne-am revăzut a fost din cu totul altă perspectivă, eu rămânând totuşi în poziţia de ascultător, de elev care vrea să înveţe dar şi să dea mai departe ceea ce află.

IMG_4991Răzvan Radu are 39 de ani din care 20 i-a dedicat motociclismului. “Nu-mi amintesc prea bine sau foarte mult viaţa de dinainte de moto. Din momentul în care m-am apucat de motociclism îmi aduc aminte de fiecare zi, fiecare clipă. Mi-am găsit calea, aşa cred.” spune el iar eu îl înţeleg şi îl cred. A participat la curse de viteză, a avut un accident grav, în urma căruia a stat 6 luni în pat şi în spitale, când s-a ridicat s-a întors la curse, a început enduro, a făcut cascadorii iar în 2006 i s-a alăturat lui Victor Nemeş pentru a deschide şcoala dedicată siguranţei şi perfecţionării motocicliştilor, Moto Evolution.

Află mai multe despre Răzvan în interviul de mai jos şi află totodată părerea lui despre conduita în trafic, despre tobele zgomotoase, despre responsabilitatea celor care vând motociclete sau a celor care transmit pasiunea mai departe, prietenilor, despre cum e să fii începător sau cât de important este să îţi păstrezi verticalitatea şi speranţa.

Şi intră în dialog cu noi sau cu el, sunt sigură că va fi mai mult decât bucuros să îţi răspundă la întrebări, mă voi ocupa personal de asta.

Mulţumim Răzvan pentru timpul acordat!

 

Dacă ți-a plăcut, încearcă și:

Brambura în concediu - pauza din Praga
Lună de miere grecească pe motociclete cu cetățenie română (partea III)
Mersul cu viteză NU E mers în siguranță

One comment

  1. Marian Herciu

    Nu pot decat sa zic cat de minunat este cursul de pe Amckart. Cu spor, inainte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *