#MyDanube – Plimbare prin Ulm

#MyDanube – Plimbare prin Ulm

Că ne-a plouat şi a trebuit să mergem infinit de mult prin ploaie şi frig ţi-am mai spus aici. Că ne-am bucurat de fiecare moment uscat a doua zi, când am văzut cu ochii noştri izvoarele Dunării şi ne-am pozat în toate poziţiile cu bannerul “official” SlowRide ce ne-a însoţit tot drumul, ţi-a arătat Ina aici.

Dar dincolo de orice provocare sau de orice chiot de bucurie, cred că ştii acele momente în care nu vrei decât să te bagi sub plapumă şi să dormi, încercând să nu mai vezi şi să nu mai auzi ploaia de afară. Ei bine, dis de dimineaţă la Ulm, după un mic dejun absolut regal la hotel, când să ne hotărâm să ieşim şi să cutreierăm oraşul, a început din nou să curgă din cer. Moment în care Ina s-a refugiat sub pătură iar eu am stâns din dinţi, am cerut o umbrelă de la recepţie şi mi-am dat întâlnire pe afară cu lebedele şi raţele. Hotelul era aşezat chiar lângă Dunăre aşa că am trecut mai întâi să salut partenerul nostru ud de drum şi păsăretul aferent. Se pare însă că păsările au înţeles greşit intenţia mea şi s-au bulucit spre mal în aşteptarea recompensei-hrană, făcându-mă să mă simt prost că venisem doar cu aparatul foto în vizită pe la ele.

Dincolo de Dunăre se aliniau frumos şi ademenitor faţadele unor clădiri decupate parcă dintr-o carte de poveşti cu pop-up. Apucasem să aruncăm un ochi la oraş noaptea dar acum, chiar şi în ciuda luminii neprielnice şi a atmosferei gri, tot îmi doream să ajung să le studiez mai îndeproape. De undeva din spate răsărea şi un colţ din colorata primărie, o bijuterie ce mi s-a adăugat pe lista de “favorite” până acum. De fapt Ulm a rămas, cel puţin pentru mine, unul dintre cele mai frumoase oraşe mici din Germania. Va trebui neapărat să mă întorc odată, într-o lună de vară cu mult soare.

Ulm_5582

 

 

Dacă vrei să vezi ce-i cu fanfara din videoclip și continuarea poveștii, intră aici.

Va urma drumul şi plimbarea prin Ingolstadt, următoarea oprire pe #MyDanube.

Acest proiect este susţinut şi inspirat de:

Tripsta.roUngaria.info.roAustria.info/roThe Danube NiederösterreichLinztousismus.atMunicipalitatea VieneiCompress RomâniaIngolstadt TourismusGermany.travelDanube Competence CenterSerbia.travel

Dunare Tripsta Dunare Ungaria

Dunare Linz Dunare Krems Dunare Serbia Dunare Germania Dunare Ingolstadt

Dacă ți-a plăcut, încearcă și:

Mica noastră avere - atenţia
Pasagerul - aşa nu! Sau cum să nu-l duci pe Ştefan acasă
Cum a fost la Povești pe 2 roți cu Two Ride Pamir

No comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. #MyDanube – Plimbare prin Ulm | impresii din lumea mare - [...] Citeşte mai departe toată povestea despre plimbarea prin Ulm aici. [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *