#MyDanube – În ţinutul lui Audi-Împărat

#MyDanube – În ţinutul lui Audi-Împărat

După plimbarea mea solitară prin Ulm, ne-am regrupat la hotel pentru dansul sincron „trage pantalonii, pune cizmele, coboară bagajele (în două tranşe, că nu avem patru mâini), montează bagajele pe mobre, unge lanţul, fă o cruce să nu plouă şi hai la drum!”

Până la Ingolstadt am avut doar 150 de km aşa că nu s-a lăsat cu panică, ştiam că vom ajunge la timp pentru întâlnirea de la ora 16:00 cu ghidul, chiar dacă am plecat după prânz. Am fost găzduite la un hotel mic şi cochet, Altstadthotel-Guesthouse, decorat cu femei mai mult sau mai puţin dezbrăcate, pozând pe lângă un Audi imens, acesta fiind chiar statuia de care dai cu ochii la intrarea în oraş. Ştiam că Ingolstadt trăieşte şi respiră Audi prin toţi porii, eram curioase totuşi să descoperim şi ce ne mai arată în afară de maşini. Am încercat de dimineaţă, în Ulm, să recitesc din cartea lui Andrew Eames capitolul despre Ingolstadt dar nu am găsit decât povestea automobilului. Iar până la întâlnirea cu ghidul, când într-adevăr am aflat ceva mai multe, te rog doar să deschizi împreună cu mine o paranteză şi să îţi imaginezi două motocicliste zgribulite, grăbindu-se să se bage sub pilotă, aşa îmbrăcate cum erau, profitând de timpul rămas şi de o bere din minibar pentru a se încălzi. Scena se petrecea în decorul de mai jos, la umbra acelui posterior sexi atârnat pe perete. E unul dintre acele momente de care ne amintim şi acum râzând. Să închidem paranteza.

00 Ingolstadt IMG_5646

În cele din urmă a trebuit să acceptăm că vom ieşi din cameră. Afară bătea încă un vânt rece dar trebuia să fim recunoscătoare acestuia pentru că alungase norii. În faţa hotelului am fost luate în primire de doamna Schulte, unul dintre ghizii aceia care chiar ştiu ce spun şi prin ochii căreia am înţeles mai bine poveştile şi monumentele oraşului. Totul a fost perfect, numai vântul de n-ar fi bătut… Vorba aia, poa’ să fie oricât de cald, numai vântul să bată, sau poa’ să fie oricât de frig, numai vântul să nu bată.

 

#MyDanube într-o zi bună

#MyDanube într-o zi bună

Am încheiat ziua la Weißbräuhaus Zum Herrnbräu, un restaurant tradiţional unde am degustat berea cea pur-şi-simplu-bună, o supă de sparanghel şi ceva porc bavarez cu cartofi sau găluşte, la care nu am mai făcut faţă şi care s-a dovedit a fi un pachet excelent pentru a doua zi.

Când am ieşit din restaurant oraşul se golise, oamenii dispăruseră de pe străzi, târgul de lângă castel se stânsese, soarele fugise la culcare iar noi, înfrigurate suficient după o zi lungă şi rece, ne-am dus să ne încălzim oasele la sauna hotelului. Un prieten de-al nostru avea să ne spună mai târziu că noi nu am plecat într-un tur moto ci într-un tur beauty spa&moto. Şi e posibil să aibă el dreptate pe undeva, nu ştiu cum s-a făcut de am avut parte măcar de câte o saună finlandeză fierbinte fix când ne îngheţaseră organele mai tare pe motociclete. Şi nu ştiu altceva care să dea rezultate mai bune după o zi de condus la maxim 10 grade, eventual şi cu ploaie.

Iar frigul şi ploaia nu ne-au scutit nici în ziua următoare, când ne-am luat la revedere de la ţinutul lui Audi-Împărat şi am pornit spre Passau. Dar despre asta în episodul următor.

PS: Chiar dacă am fost în împărăţia lui Audi, nu am avut timp să explorăm Audi Forum, despre care se spune că ar merita vizita. Mai multe detalii găseşti aici.

Iar articolul complet cu toată plimbarea prin Ingolstadt îl găsești aici.

 

Acest proiect este susţinut şi inspirat de:

Tripsta.roUngaria.info.roAustria.info/roThe Danube NiederösterreichLinztousismus.atMunicipalitatea VieneiCompress RomâniaIngolstadt TourismusGermany.travelDanube Competence CenterSerbia.travel

Dunare Tripsta Dunare Ungaria

Dunare Linz Dunare Krems Dunare Serbia Dunare Germania Dunare Ingolstadt

Dacă ți-a plăcut, încearcă și:

Brambura în concediu (VII)
Poveşti din LumeaMare pe 2 roţi - din Alaska până în Argentina
Mersul cu viteză NU E mers în siguranță

One comment

  1. Faza cu poza din hotel chiar ca era amuzanta. F. spectaculos tavanul bisericii si localitatea pare tare draguta (mai putin cladirea aceea uratica rau).
    Friptura arata tare bine si nici berea nu da tocmai rau 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. #MyDanube: De la Kelheim la Passau cu o barcă și două motociclete | SlowRide - [...] aranjată tot de frații Asam, Cosmas Damian Asam și Aegid Quirin Asam despre care știam deja din Ingolstadt. Nu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *