#MyDanube – Passau, cu tot ce dă Dumnezeu

#MyDanube – Passau, cu tot ce dă Dumnezeu

Oraşul celor trei râuri: Dunărea, Inn şi Ilz

Fiecare oraş are clişeul lui iar Passau nu se lasă mai prejos şi este peste tot numit oraşul celor trei râuri. Am ratat mai multe privelişti pe Dunăre, timpul limitat ne-a forţat să renunţăm din când în când la locuri sau vizite pe care am fi vrut să le facem – una dintre ele a fost tocmai confluenţa acestor 3 râuri sau priveliştea frumoasă pe care am fi putut să o vedem de la Veste Oberhaus, fortăreaţa ce veghează asupra Dunării şi oraşului, fostă reşedinţă a episcopului, actual muzeu.

Veste Oberhaus

Veste Oberhaus

Chiar dacă faţă de Dunăre ne legau deja sentimente materne, vorba Inei, văzând-o cum creşte dintr-un pârâu plăpând într-un ditamai fluviu, trebuie să recunosc că priveliştea de pe malul Innului mi s-a părut de departe mai frumoasă. Dar Innul nu mai este navigabil aşa că Dunărea în Passau are un rol foarte important şi îşi poate cere scuze oraşului pentru toate necazurile pe care i le provoacă, aducând pe tavă mii de turişti: amatorii de croaziere.

Oraşul iubirii… cu năbădăi

Passau, orasul iubirii

Passau, orasul iubirii

Pentru că Passau nu vrea să rămână înţepenit în clişee, tema principală a oraşului este, anul acesta, iubirea. Pe străzile înguste din centrul vechi, în apropierea Primăriei, o doamnă desena pe o alee îngustă un fir roşu. Iar când am ridicat ochii din pământ am dat de o colecţie de inimi. Este anul iubirii, ni s-a spus. Am oftat ca două fete romantice ce suntem şi ne-am bucurat în continuare de plimbarea pe străzile înguste sau pe lângă cele Dunăre şi Inn. Apoi ne-am grăbit să plecăm mai departe, nu înainte de a ne arăta puţin colţii una alteia, într-o manifestare mai puţin romantică, provocată tocmai de lipsa de timp şi de graba de a ajunge la următoarea destinaţie.

Citeşte toată povestea din Passau şi continuarea călătoriei #MyDanube pe LumeaMare.ro mai precis aici.

 

 

 

 

 

 

Vizualizare hartă mărită

Acest proiect este susţinut şi inspirat de:

Tripsta.roUngaria.info.roAustria.info/roThe Danube NiederösterreichLinztousismus.atMunicipalitatea VieneiCompress RomâniaIngolstadt TourismusGermany.travelDanube Competence CenterSerbia.travel

Dunare Tripsta Dunare Ungaria

Dunare Linz Dunare Krems Dunare Serbia Dunare Germania Dunare Ingolstadt

Dacă ți-a plăcut, încearcă și:

Câtă izmană bag?
Brambura în concediu (VI)
Ce păţeşti când te înhăitezi cu un off-road-er

3 comments

  1. arata grozav orasul, stimate fete romantice :)… mi s-a facut si mie pofta sa ajung pe acolo.

  2. Inteleg frustrarea 🙂 Din ce-am vazut in poze, este un loc in care merita sa stai un pic mai mult.
    Primaria m-a dat gata ca si turnul alb de le Inn.

  3. Ei, daca v-a placut din putinul pe care l-am vazut si aratat, asta e mare lucru! 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. #MyDanube şi vinurile din Wachau | impresii din lumea mare - [...] noi la o vinărie cu motoarele, ca să nu putem degusta nimic?” mă întreba revoltată Ina, la plecarea grăbită…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *