Concurs – câștigă o carte 285 de zile în căutarea verii

Concurs – câștigă o carte 285 de zile în căutarea verii

[EXPIRAT] Știți care-i culmea? Să scrii despre prieteni e cel mai greu. Adică sunt ai tăi, îi cunoști, îi admiri… și dacă s-au mai și dat călare pe motocicletă prin jumătate de lume, ți s-a cam dus obiectivitatea, nu?
Prietenii sunt Andreea și Alex de la Micadu.ro, pe care noi îi cunoaștem hăt-demult, de pe când îi chemam la povești  și 285 de zile în căutarea verii încă nu se inventase. Și să vreau și nu știu să zic de rău despre ei.

Dar acum, încercând să fac pe nemulțumita, parcă aș vrea mai mult. Așa-i Ivan, îi dai o mână și ți se suie pe divan!
Cum adică mai mult?
Păi, când au fost la noi la povești ne-au lăsat cu sufletul la gură, gurile până la urechi și senzația le-am fi putut asculta până s-ar fi luminat de ziuă pățaniile incredibile din călătoria din Alaska până în Argentina pe motor. Am citit cartea, și iar mi-am dorit mai mult – să mai aflu încă o poveste, încă o întâmplare, încă o poză, să mai fiu în aventura aceea nebună încă un kilometru împreună cu ei.
Ba chiar m-a întrebat cineva de ce nu-i mai aducem la o tură de povești SlowRide pe 2 roți (hehe, eu aș vrea, dar acum e mai greu!) că sigur ar mai avea episoade nespuse pentru un rând proaspăt de riduri pe la colțul ochilor.

Și ca să văd dacă sunt singura care are năzbâtia asta în cap, cum că ar mai fi loc și rost de istorisiri noi, o să vă întreb și pe voi ce ați mai vrea să ne povestească Micadu?

 • Povești de călătorie, cum s-au descurcat prin Lumea Nouă, cum interacționau cu oamenii, cum se împrieteneau, cu cine au ținut legătura, pe unde-au dormit, etc?
 • Mai multe fotografii, un album de călătorie?
 • Poate chestiuni tehnice și administrative? Ce pe unde s-a stricat, cum au rezolvat, ce a presupus partea de pregătire a călătoriei, a motocicletei?
 • Poate treburi care țin de resorturile intime, căci, nu-i așa, mereu vrem povești care să ne inspire de la călătorii noștri, nu? Cât de grea e decizia să pleci brambura în jurul lumii, cum se vede acum toată aventura asta? A trecut deja un pic de timp de-atunci, deci și-au sedimentat bine impresiile.
 • Ce-ar avea de spus unuia care își pregătește o aventură în jurul lumii sau al unui continent? Care-i cel mai bun sfat, ce ne-ar povățui?

Dar ce tot spun eu aici, poate aveți voi idei mai bune.
PosterCarte 285 zile in cautarea verii

Așadar, concurs!

Cel mai original, amuzant sau interesant răspuns la întrebarea: „Ce ți-ai dori cel mai mult să afli de la cei doi care s-au plimbat în lungul Americilor?” pe care îl veți posta în comentariile la acest articol va primi de la noi (bineînțeles grație Micadu.ro) o carte cu aventura lor, 285 de zile în căutarea verii.

Concursul se adresează și celor care au citit-o deja (poate voiați să mai aflați și alte lucruri) și celor care nu (ce vă imaginați că ar trebui pus într-o asemenea carte, ce v-ar inspira cel mai mult?).

Bineînțeles, pentru că ziceam de obiectivitate – nu vom avea niciuna, o să premiem răspunsul care ne place cel mai mult.

Dacă ați dat like la pagina SlowRide.ro o să aveți desigur un punct din oficiu. Cine a mai publicat texte pe SlowRide.ro are de asemenea un punct în plus, se știu ei cine sunt.
Concursul e valabil până joi, 21 aprilie la ora 00:00, iar câștigătorul sau câștigătoarea îl/ o vom anunța vineri pe 22. Motivul e simplu – poate ne-om vedea în weekend la Smaeb și vă înmânăm cartea personal. Dacă nu, găsim oricum o variantă să ajungă la voi.

Ce găsești în carte?

Cum poți să dormi la cort în Alaska, deși îți este frică de urși; care este cea mai rapidă metodă de a învăța cum se spune în spaniolă “am o pană de cauciuc”; ce viteză poți să atingi când încerci să faci surf pe cenușa unui vulcan în Nicaragua; cum poți ajunge la Machu Picchu dacă nu ai bani de trenul pentru turiști, și altele asemenea.

Start joc!

285 de zile in cautarea verii coperta
LE: câștigător Ioana-Alexandra.

Dacă ți-a plăcut, încearcă și:

Interviu cu Lucia Scarpa, fondatoarea Bikers si Nasce (1)
Cum îl salvezi pe Cearli Înecăciosul
Din Iubire de 2 Roți

12 comments

 1. Anamaria Ionescu

  Este imposibil, intr-o asemeea aventura, sa nu exxiste momente cand ideea voiajului ti se pare cea mai proasta pe care ai avut-o vreodata, cat despre vehicul, din diverse motive, ai vrea sa il omori in chinuri. Stiu cum e sa te certi si sa te impaci cu un matizel, apoi cu un mic peugeot. Dar cum te impaci cu motorul dupa un astfel de moment?

 2. haha, Anamaria, știu exact ce zici! Eu am simțit asta în plimbări mult mai scurte, în 400 de km de ploi în Austria și Germania în aceeași zi, în drumuri sparte și de pământ în Rep. Moldova, în eneterocolita din Rusia sau în noaptea din graniță între UA și RUS. Și câte și mai câte.
  Dar să știi că ai altă relație cu motorul decât cu mașina :)))) Cred că te împaci mai repede.

 3. Întrebarea mea este cea mai interesantă, amuzantă și originală:
  “Care este mesajul cu care s-au întors acasă cei doi protagoniști?”
  Nu de alta, dar peste 2 zile plec într-un voiaj moto de 4000 de kilometri și trebuie să știu și eu ce să răspund la întoarcere 🙂
  În caz că mă întreabă cineva…

 4. Unde pleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeci?
  Povwsteste tot!

 5. Hai, bre, și unde mai e suspasul?
  E țări d-alea “nașpa” unde nu vrea nimeni să meargă (în afară de Ina)…spre Nord..

 6. ioana alexandra

  In filmul “Diarios de motocicleta”, adaptarea dupa jurnalul de calatorie a lui Che Guevarra, care a traversat impreuna cu un prieten Argentina, Chile, Brazilia si Peru, se spune ca “Cei doi prieteni pornesc cu aceleasi scopuri si aspiratii in viata, insa pana la finele filmului va fi clar care va fi destinul fiecaruia..”.

  Asadar, intrebarea mea pentru Andreea si Alex este: ” In ce fel i-a schimbat calatoria, s-a schimbat ceva in modul lor de a percepe lumea si in planurile de viitor in urma tripului din Alaska pana in Argentina? Si daca s-au gandit sa faca un film/documentar despre aceasta calatorie? Sau sa filmeze urmatoarea calatorie pe motor?”

  Mda, sunt mai multe intrebari, dar cam astea sunt curiozitatile mele 😀

 7. Admir tot ce se intampla pe aici si tenacitatea cu care cauti sa explorezi lumile diferite pe saua unui motor 🙂 inteleg ca motorul este mai versatil si da dependenta, plus ca nimic nu se compara cu fluturarea parului in vant si mirosul care iti intra direct in nari, fara “aere” conditionate :). Intrebarea mea este in ce mod a modificat aceasta calatorie perspectiva initiala asupra lumii si vietii, fricile, prejudecatile, cum te-a (re)modelat ca om si ce valoare dai acestui pelerinaj pe doua roti? Multumesc!

 8. Cu unanimitate de voturi din partea noastră a câștigat Ioana Alexandra cartea.
  Să te bucuri de ea și de călătorii minunate!

 9. Uraaa ! Să facă cinste !! Să dea de băut !

 10. Stai, că nu răspunse, așteptăm cu interes să se bucure 🙂

 11. ioana alexandra

  gata, am citit-o si mi-a placut foarte mult ! 😀

  atat de mult incat i-am facut si o recenzie, aici (nu ma pricep eu prea mult intr-alde scrisului, dar am facut-o cu drag)

  http://twistinmysobriety-alexa.blogspot.ro/2016/05/recenzie-285-de-zile-in-cautarea-verii.html

  thanks again pentru premiu si drumuri uscate sa aveti \m/

 12. Ioana, ce frumos! Am citit, și suntem de acord! Nu-i de ici- de colo ce-au făcut Alex și Andreea și și noi suntem teribil de mândre că au dus cu ei o bucățică de Românie pe meleaguri așa îndepărtate!
  Deci, dovadă că se poate, doar să nu renunțăm la visele noastre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *