Din Iubire de 2 Roți

Din Iubire de 2 Roți

Era o glumă că, de la Moș Nicolae și până la final de Martie, un bărbat trebuie să găsească de vreo 6 ori „cadoul perfect” pentru EA. Bașca zilele de naștere și alți sfinți. În fiecare an. Ce să zic, face parte din caznele creative ale fiecărei relații. Ei bine, cam așa mă simt eu în fiecare an – încercând să găsesc alte moduri – perfecte, firește – să vă descriu și să vă povestesc cât de drag îmi e la Iubim 2 Roți și cât de mult țin la oamenii din spatele acestui proiect: Free Riders.

 

Într-o vreme în care, personal, redescopăr și redefinesc valorile familiei și prieteniei, nu pot decât să privesc cu respect efortul unui club moto de a realiza o întâmplare care să ne aducă aproape și care să resusciteze sentimentul de apartenență la un grup social, la o mișcare, la o poveste frumoasă – așa cum motociclismul este, în esența sa.

Ticouri personalizate: SlowRide iubește 2 roți

Ticouri personalizate: SlowRide iubește 2 roți

Pe scurt, ediția a IV-a, 2016, a Iubim 2 Roți a arătat astfel: 3 zile întregi de festival, 2 scene de concert, peste 20 de trupe care au făcut atmosferă. Parada – cu 500-600 de motociclete în componență – a avut și ea, anul acesta, ceva nou. Și anume alăturarea la proiectul „Artă contra drog”, al Centrului International Antidrog și pentru Drepturile Omului. Totul cu participarea celui mai vârstnic motociclist: academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici.

13305194_930031240441334_5340372152282693107_o

Cum s-a văzut, din interior, îmi spune Cosmin Anton, președintele Free Riders.

Față de anul trecut a fost mult, mult mai bine. Din toate punctele de vedere. Locația a fost, de data aceasta, mult mai potrivită. Am ales-o fix pentru ideea asta, de a apropia cat mai mult oamenii. Ca așteptări, am fost undeva la mijloc. Până la urmă au mai fost alte 3 evenimente în același weekend. Sunt realist. Încă nu suntem buricul pământului. Cred că am fost undeva la aproximativ 2000 de oameni.

 

Cum vezi acum evenimentul, după desfășurarea sa? Ce putea fi îmbunătățit?

Legat de paradă, ce să spun. A fost întâlnirea de la Cluj, spre care au plecat –  doar din București – trei cluburi și asta s-a văzut în paradă. Oamenii au venit: cei care au simțit, cei care au dorit, cei cărora le place să meargă în paradă. Sunt mulțumit. Ceea ce nu înțeleg eu este: e al patrulea an în care răspunsul pe partea de biciclete este destul de slab. Festivalul se numește Iubim 2 Roți. Se adresează și bicicliștilor, și scuteriștilor și motocicliștilor.  Ok, scuteriștii nu sunt foarte mulți, deocamdată, ei fiind și o categorie cumva de la mijloc. Dar nu pot să înțeleg ce se întâmplă la biciclete. De la an la an numărul lor scade considerabil. Dacă în primul an au fost 1500 de biciclete, anul ăsta au fost maximum o sută. Aș vrea să înțeleagă lumea că autorizațiile pe care le luăm, chinul la care ne supunem, vraful de declarații și munca aia titanică… sunt pentru toți. Nu facem diferențe între motocicliști și bicicliști. Parada velo a fost pe, aproape, același traseu ca parada moto… nu înțeleg. Știu că sunt mulți bicicliști în România și în București. Pur și simplu nu înțeleg lipsa lor. Mai ales că, înainte de fiecare eveniment, vorbim cu toate grupările biciclistice mari din București care ne asigură de prezența lor. Dacă oamenii zic că vin, ne agităm: autorizații, voluntari, chemăm prieteni să avem escortă la paradă. Și la final, ajungem acolo și nu e nimeni. Nu știu. În fiecare an îmi lasă un gust amar. Nu o să renunț la conceptul ăsta. Vom rămâne cu cele trei componente… poate într-o zi vor înțelege.

13308709_930031923774599_5993315331227999639_o

Anul ăsta am avut două minusuri pe eveniment. Și vreau să le spun eu, înainte să le aud de la alții. Primul a fost parcarea auto. Adică am spus în lungul bulevardului, cât se va putea, ori la intrare, fiecare pe unde găsește. Ăsta a fost un minus și încă nu știu dacă îl vom putea remedia, fiindcă spațiul nu prea ne permite. Iar cel de-al doilea minus… vreau să îmi cer mii de scuze celor 5 băieți și fete care au venit la eveniment în cărucioarele cu rotile. Eu îmi cer mii de scuze și recunosc că nu m-am gândit la nevoile lor, inclusiv sau mai ales cele fiziologice. M-am simțit execrabil. Nu-mi găsesc cuvintele. Când am realizat că nu avem toalete pregătite pentru ei mi-am cerut scuze vreo jumătate de oră. Să știi că deja am găsit firma care are toalete ecologice pentru persoane cu dizabilități. Am găsit-o din noaptea aia, că nu puteam să dorm. Deci pentru evenimentul următor așa ceva nu se va mai întâmpla.

Dincolo de asta, feedbackul pe care l-am primit a fost impecabil. Oamenii ne-au felicitat, deci cred că și pentru ei a fost un eveniment reușit. Noi am dat tot ce am avut din noi. Am întrat în linie dreptă de la începutul săptămânii și, din lunea aceea, nu prea s-a mai dormit. Am muncit pe rupte să facem tot ceea ce s-a văzut acolo.

13346315_930031837107941_659630465926468052_o

Să nu uităm că o astfel de întâmplare nu poate să se desfășoare fără parteneri. Anul acesta, lângă Iubim 2 Roți, au fost prieteni vechi dar și oameni noi: Primaria Sectorului 6 prinCentrul Cultural European Sector 6, Club Quantic, Fundatia Pentru Tineret A Municipiului Bucuresti, Heineken Romania, Motul Romania, Green Group, J&D Moto and ATV Service, Sigurec, Biolumimedica Laborator Analize Medicale, Hello Hotels Bucharest, Brigada de Poliție Rutieră București, Rock FM, Pe Motoare, Music Channel,Concerte Azi și, cu drag, ale dumneavostră SlowRide.ro

De încheiere vă spun numai atât: dacă în 2015, când s-a făcut trecerea de la eveniment deschis, de o zi, la festival de 3 zile, cu intrare, răspunsul publicului a fost mai scăzut și am avut ceva emoții dacă acest eveniment va avea continuare, după ediția a IV-a, noi, cel puțin, respirăm liniștite. Iubim 2 Roți a devenit deja o tradiție în București iar prietenii noștri dragi de la Free Riders promit că vor rămâne căpoși și hotărâți și nu se vor opri aici.

Ne vedem, așadar în 2017.

Dacă ți-a plăcut, încearcă și:

Claxonul prieten și frâna - înger păzitor
Singura şansă: copiii să-şi educe părinţii!
Lecție de non-mecanică moto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *