Căutăm drumuri noi prin România

Căutăm drumuri noi prin România

Păi ce credeaţi? Că ne-am luat motoretă nouă s-o ţinem în garaj? Să-i facem poze seara târziu, când n-o vede nimeni şi să ne lăudăm cu ea numai pe Facebook?

Nu, domnilor! Suntem oameni serioşi, cu planuri complexe. Atât de complexe, că nu prea ştim pe unde să scoatem cămaşa.

Dacă Ina îşi completează colecţia de vize şi de stickere de prin noi ţări ale lumii, planul nostru de vară e mai legat de glie.

 

Începem la final de iulie cu Sibiul (mulţumim, Dodo! Te iubim!). Continuăm prin Cluj (Anca, eşti la rând pe lista de vizite), ca apoi să ne speriem puţin şi prin Grădina Zmeilor. Avansăm cât putem către nord, ne râdem de cele lumeşti din Cimitirul Vesel de la Săpânţa şi-apoi virăm brusc, prin munţii patriei, către draga Moldovă. Cu puţin noroc, poate facem un selfie şi la Cascada Cailor, de ne-or ajuta vremea, drumurile şi rătăceala.
Om lua apoi şi drumul mănăstirilor, să ne mai spălăm de păcate şi să ne bucurăm de măturisirile de credinţă ale înaintaşilor. Sigur că avem în plan şi cetatea de scaun a Moldovei, Suceava, iar mai apoi frumosul târg al Ieşilor. Coborâm prin Brăila, mai vedem o rudă, mai bem un vinişor ca în final să ne întindem la soare, bătuţi în tălpi de spuma Mării Negre.

Acum, mi-e limpede că aţi înţeles că toate acestea sunt doar în mintea mea. Că sper să nu ne rătăcim groaznic, pe de o parte, iar pe de cealaltă visez că o să ne tot oprim des, din loc în loc, mai la o băltuţă unde să mă bălăcesc ca broasca, mai la o peşteră pe care s-o explorez, cu aere de speolog.
Tânjesc la un concediu în care să mă minunez în fiecare zi de frumuseţile, adesea ascunse, ale ţării ăsteia.

Şi, fiindcă am ajuns la acest moment de sinceritate (adică acela în care eu recunosc că reuşesc să plănuiesc dintr-o călătorie doar vag direcţia generală în care ne îndeptăm), vă rog, dar vă rog să-mi daţi tot felul de idei de locuri în care ar fi bine să mergem ori pe care care ar fi păcat să le ratăm.
Lipsiţi de cort cum suntem (mda, pe ditamai animalul de mobra, taman acu nu mai încape cortul şi alte acareturi) primim cu bucurie şi sugestii de cazare. Dacă vreţi să ne luaţi acasă, pentru o noapte, să ştiţi că ne lăsăm convinşi. Ne mulţumim cu orice fel de culcuş uscat. De bere, ne ocupăm noi!

Acestea fiind spuse, îi rog pe cei mai înţelepţi şi mai umblaţi dintre dumneavoastră să-şi dea osteneala să ne îndrepte roţile pe cele mai frumoase dintre drumuri. Oricum ar fi, eu tot o să vă ţin la curent cu trăsnăile pe care le facem. Că la boroboaţe, am un succes nebun!

Dacă ți-a plăcut, încearcă și:

Câtă izmană bag?
#MyDanube – Plimbare prin Ulm
Mersul cu viteză NU E mers în siguranță

3 comments

 1. Cristian Oprea

  22-23-24 Iulie este intalnire de Tenere pe la Olanesti si cred ca se lasa si cu ceva offroad daca vreti sa murdariti un pic jantele cu noroi. Mai multe detalii https://www.facebook.com/groups/tenereclub/

  Eu nu cred ca pot sa ajung dar e o sugestie

  Drumuri bune

  Cristi

 2. Dacă vă suiți amândoi pe Waka-waka (This time is Africa)se cam exclud drumurile cele mai interesante, care, se știe, sunt de pământ. Dar se poate de exemplu, un Transrarău, cel mai bine pe la 7 dimineața când se văd toate văile pline de ceață, sau la Scărișoara, tot așa, dimineața. Asfalt fain, curbe multe, drum îngust, urcare și coborâre.

 3. Scarisoara nu e in directia noastra generala. Frumos Ghetarul, frumoasa si Pestera Ursilor, dacă tot am fi în zonă, dar poate la o alta tura.
  Insa ideea cu Transrarăul nu-i rea. Nu-i rea deloc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *